Woldring Porselein gaat online verder

Groningen - De besloten vennootschap Woldring Porselein B.V. in Groningen is bij vonnis van de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, van 17 juni 2016 in staat van faillissement verklaard.

Met het faillissement van Woldring Porselein verdwijnt een welbekende naam in de Noord-Nederlandse markt voor glas, servies en bestek uit het straatbeeld. De zaak, opgericht in 1911, was een van de oudste, nog bestaande consumentenzaken in Noord-Nederland. Woldring Porselein ontwikkelde zich tot een leverancier van het topsegment in glas, kristal, porselein, aardewerken, tafelbestek van merken als onder meer Royal Doulton, Wedgwood, Littala en Swarovski.

Webwinkel

Naast haar winkel in de Oosterstraat, kende Woldring Porselein een complete webwinkel onder domeinnaam www.woldring-porselein.nl, waar alle topmerken werden aangeboden. De webwinkel was verantwoordelijk voor een groot deel van de omzet van de onderneming.

Online verder

Woldring Porselein zal online blijven bestaan; de webwinkel is inmiddels weer geopend. Voortzetter is de besloten vennootschap Haxo Retail B.V., onderdeel van de ondernemingen van Sebastiaan Bakker, waartoe ook de kook(web)winkel Cookinglife.nl behoort. Zij heeft de online activiteiten gekocht.

Faillissementsuitverkoop

In de winkel aan de Oosterstraat zal een faillissementsverkoop plaatsvinden om de (rest)partijen van serviezen te verkopen. De winkel is tot en met zaterdag 30 juli iedere woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 18.00 uur geopend.