PvdA-gewest Groningen steunt Tweede Kamer-kandidatuur Nijboer en Van Dekken

Groningen - Het bestuur van het gewest Groningen van de PvdA heeft zijn steun uitgesproken voor de kandidaatstelling van Henk Nijboer en Tjeerd van Dekken uit Groningen voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2017.

De Tweede Kamerleden Henk Nijboer en Tjeerd van Dekken stellen zich opnieuw beschikbaar voor het lidmaatschap van de Tweede Kamer. Dit naar grote blijdschap van het gewestelijk bestuur.

Uitstekende vertegenwoordigers

"Nijboer en Van Dekken worden bij hun streven nadrukkelijk door ons als bestuur gesteund. Daar hebben wij goede redenen voor", laat het bestuur weten. "Henk en Tjeerd zijn uitstekende vertegenwoordigers voor Groningen. Beide Kamerleden zijn erg goed zichtbaar in de regio, bij noordelijke bijeenkomsten en zeer toegankelijk voor de inwoners uit onze mooie provincie en de leden uit de PvdA afdelingen."

Pleitbezorgers

"Wij zien in hen uitstekende pleitbezorgers voor onze Groningse belangen en gedachtegoed in het Haagse. Denk daarbij aan de belangrijke portefeuilles als de gaswinning en schadebehandeling, maar ook op het gebied van economie, werkgelegenheid, kunst en cultuur en krimp en leefbaarheid."

Tweede Kamer-fractie

In de huidige Tweede Kamer-fractie heeft Henk Nijboer Financiën in zijn portefeuille. Tjeerd van Dekken heeft Krimp & Leefbaarheid in zijn portefeuille en is voorzitter van de commissie Infrastructuur en Milieu.