Groningen krijgt regenboogzebrapad

Groningen - Groningen krijgt een regenboogzebrapad. B en W van Groningen hebben dit toegezegd tijdens de raadsvergadering van woensdag.

DWARS Groningen is blij met de aanleg van dit symbool van een diversiteitsvriendelijke stad. De GroenLinkse jongeren kwamen vorig jaar in nieuws toen zij, op straffe van arrestatie, werden gestopt bij de aanleg van een tijdelijk regenboogzebrapad op het Stationsplein. Dwars Groningen vroeg met deze actie aandacht voor het verzoek aan B en W om een regenboogzebrapad aan te leggen in de stad.

Strijd tegen intolerantie

"We hebben er even op moeten wachten maar eindelijk is het zover", reageert voorzitter Jasper Been van DWARS Groningen. "Groningen laat zien dat ze blij is met de diversiteit van haar inwoners en bezoekers. De strijd tegen intolerantie is helaas nog lang niet gestreden. Daarom is het belangrijk dat de stad minderheden expliciet welkom heet."

Coming Out Day

B en W hebben 2 locaties in gedachten voor het zebrapad en gaat hierover in gesprek met DWARS en een vertegenwoordiger van de Groninger LGBT-community. Het zebrapad wordt voor 11 oktober, Coming Out Day, aangelegd. Groningen volgt hiermee het voorbeeld van steden als Utrecht en Maastricht.