Studenten Hanzehogeschool winnen startkapitaal bij Startup Fast Track

Groningen - 4 zojuist afgestudeerde studenten van de Hanzehogeschool Groningen behoren tot de winnaars van Startup Fast Track 2016. Dit is een ondersteuningsprogramma voor beginnende energie-ondernemers met groot toekomstpotentieel.

Niels Tammeling (Werktuigbouwkunde), Thijs de Jonge (Facilitair Management), Jacco Koning (Technische Informatica) en Marro Mijnans (nu eerstejaars European Master in Sustainable Energy System Management) krijgen naast de prijs een investeringskapitaal van € 10.000 voor hun energie-startup Envitron.

Envitron

Het idee voor Envitron is ontstaan omdat de 4 studenten wilden weten hoeveel zon/ wind er precies nodig is voor bijvoorbeeld het zetten van een kop koffie en of er overdag genoeg duurzame energie geproduceerd wordt om ’s avonds te koken. Door dit soort vraagstukken te meten willen de jonge ondernemers laten zien hoeveel er mogelijk is met je eigen duurzame energie.

Marro Mijnans

Marro Mijnans is één van de ondernemers. “De volgende stap in de energietransitie ligt niet alleen aan de techniek en de financiën, maar ook aan de mensen zelf", weet hij. "In een duurzaam energiesysteem denk je na over de manier waarop we omgaan met de energie die we kunnen krijgen.”

Startup Fast Track

De ondernemers hebben zich destijds ingeschreven omdat Startup Fast Track zich richt op het stimuleren, versnellen en realiseren van starters in de energiemarkt. Over de besteding van hun prijzengeld willen de prijswinnaars nog niet teveel kwijt. De keuze over de besteding van het prijzengeld wordt een pitch voor potentiële investeerders aan het eind van het programma in december.

Groninger Gezinsbode