#EverydayClimateChange in Noorderlicht Fotogalerie

Groningen - De Noorderlicht Fotogalerie in Groningen stelt zich deze zomer open voor een Gallery Takeover door de Instagram-feed EverydayClimateChange van James Whitlow Delano.

Een ‘Instagram Takeover’ is een bekend fenomeen in de fotografie. Een fotograaf of curator krijgt dan de beschikking over de Instagram-feed van een organisatie, en mag er gedurende een afgebakende periode vrijuit foto’s en commentaren plaatsen. Noorderlicht draait dit om.

EverydayClimateChange

De Instagram-feed EverydayClimateChange deelt foto’s die op alle continenten zijn gemaakt als visueel bewijs dat klimaatverandering niet alleen in ‘verre landen’ gebeurt, maar ook gewoon onder onze neus. De initiator, fotojournalist James Whitlow Delano, gelooft heilig in de kracht van fotografie om een groot en breed publiek te bereiken met urgente issues.

Tentoonstelling

De tentoonstelling #EverydayClimateChange start zaterdag 16 juli met een klein aantal sleutelbeelden om daarna te worden uitgebreid met nieuwe foto’s; zodra deze op de feed verschijnen. Noorderlicht nodigt de bezoeker uit om herhaald een bezoek te brengen en zo mee te groeien met het verhaal in deze tentoonstelling.

34 fotografen

#EverydayClimateChange toont werk van onder anderen Caroline Bennett, Ashley Crowther, James Whitlow Delano, Matilde Gattoni, Amnon Gutman, Katharina Hesse, Coleen Jose, Ed Kashi, J.B. Russell, Vlad Sokhin, Jeremy Sutton-Hibbert, Sara Terry en Franck Vogel. De volledige groep bestaat uit 34 fotografen, die samen tot nu toe meer dan 1200 foto’s gepost hebben.