Klaas Dijkstra Fonds Innovatieprijs voor studenten Engineering Alfa-college

Groningen - De derdejaars Engineering-studenten Johan Braaksma, Kevin Medendorp en Matthijs Kruit van het Alfa-college hebben de eerste Klaas Dijkstra Fonds Innovatieprijs gewonnen.

Het drietal won de prijs met het project 'Het duurzame energieproject', voortgekomen uit een opdracht van Jeroen Prummel van Cirkant advies en conceptontwikkeling in Groningen.

Esource

Opdracht was een 'suntracker' te ontwerpen voor Esource, een zelfvoorzienende stroomvoorziening die afgelegen locaties (tijdelijk) kan voorzien van groene stroom. Esource staat op dit moment op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen. Deel 2 van de opdracht was deze energiebron op het schoolplein aan de Admiraal de Ruyterlaan om te bouwen tot oplaadpunt voor onder andere elektrische fietsen, telefoons en tablets. Voorzitter Sjoeke Snijdelaar van Stichting Klaas Dijkstrafonds toonde zich bij de presentatie van het project onder de indruk. Niet alleen van de presentatie maar ook van de zorgvuldigheid in werken en de oplevering van 2 innovatieve producten.

Stichting Klaas Dijkstra Fonds

Stichting Klaas Dijkstra Fonds is een particulier fonds dat zich ten doel stelt steun te bieden aan jongeren in Nederland en in ontwikkelingslanden die zich op het gebied van de techniek of de kunsten voorbereiden op de zelfstandige uitoefening van een beroep of bedrijf.