Bouw nieuwe vrouwenopvang Het Kopland begonnen

Groningen - In de Groninger Oosterparkwijk is woensdag de bouw van vrouwenopvang Het Kopland van start gegaan.

Het Kopland vangt vrouwen en kinderen op die tijdelijk geen veilig thuis hebben vanwege huiselijk geweld. Het nieuwe pand is naar verwachting eind 2017 klaar.

100 jaar Martinikerkhof

Na 100 jaar aan het Martinikerkhof in de binnenstad, is het voor Het Kopland tijd om te verhuizen. Op de nieuwe locatie aan De Velden in de Oosterparkwijk krijgen de bewoners meer ruimte om hun huishouden te voeren op hun eigen manier. Bovendien zitten de kantoren en therapieruimtes in hetzelfde pand.

Samenwerkende partijen

Woningcorporatie Nijestee vindt dat iedereen een goed thuis verdient.  Ze werkt daarom mee aan een nieuwe locatie met meer mogelijkheden voor Het Kopland. Geveke Bouw & Ontwikkeling verzorgt de bouw. Het Kopland gaat het pand huren van Nijestee. De verwachting is dat de vrouwenopvang eind 2017 wordt opgeleverd. Dinsdag 6 september wordt de bouw van Het Kopland feestelijk gevierd.

Groningen Geeft Thuis

In 2013 is de campagne ‘Groningen Geeft Thuis’ gestart. Hiermee wordt geld ingezameld om een volledig ingerichte vrouwenopvang te realiseren waar gezinnen tot rust kunnen komen. Meer informatie: www.groningengeeftthuis.nl.