Alfa-college gaat door met zomerschool

Groningen - Na een succesvolle pilot in 2015, gaat het Alfa-college dit jaar door met de zomerschool in Groningen.

De zomerschool, die maandag 18 juli start, is bedoeld voor nieuwe en bestaande studenten van het Alfa-college die moeite hebben met rekenen of taal. Docenten met passie voor hun vak gaan de deelnemers uitdagen en bijspijkeren. De stof wordt behalve op de traditionele manier ook op creatieve, sportieve of culinaire wijze aangeboden. Taal en rekenen worden dan op een speelse manier in opdrachten verwerkt.

Instromen op mbo-niveau 2

Een eerste groep bestaat uit jongeren die willen instromen op mbo-niveau 2. Zij starten in de eerste en de laatste week van de zomervakantie: 18 tot en met 22 juli en van 29 augustus tot en met 2 september 2016. Voor deze groep zal de nadruk liggen op rekenen en taal.

Nieuw

De tweede groep, en nieuw dit jaar bij de zomerschool, bestaat uit deelnemers van educatieve trajecten, inburgering en NT2-trajecten die gedurende de gehele zomervakantie een aanbod zullen krijgen. Voor deze groep zal de nadruk liggen op taal, maar ook rekenen en algemene leervaardigheden komen aan bod. Op dit moment zijn er ongeveer 15 aanmeldingen voor de groep Entree-mbo en circa 90 aanmeldingen voor de groep Educatie.