Operatie Steenbreek: cursus klimplanten voor groener Groningen

Groningen - Hovenier Michiel Coesèl geeft zaterdag 16 juli in (de tijdelijke locatie van) Het Floreshuis (aan de Van Oldebarneveldlaan 6) in Groningen een cursus klimplanten en gevelbeplanting.

In de cursus worden de mogelijkheden van klimplanten behandeld. Verder vertelt Coesèl de deelnemers waarop te letten bij het aanplanten en onderhouden van klimplanten. Hij maakt hiervoor gebruik van beeldmateriaal. Deelnemers gaan naar huis met een uitgebreid overzicht van klimplanten en hun eigenschappen. Cursisten kunnen bovendien een foto of schets van de eigen gevel meenemen, met informatie over de ligging.

Operatie Steenbreek

Deze cursus wordt in het kader van de actie ‘Operatie Steenbreek’ gesubsidieerd door de gemeente Groningen. Het doel van ‘Operatie Steenbreek’ is burgers te enthousiasmeren hun tuin te vergroenen. Daarbij worden de negatieve gevolgen van verstening onder de aandacht gebracht.

Aanmelden

De cursus duurt van 09.45 tot 11.00 uur. Deelname is gratis. Het aantal cursusplaatsen is beperkt; op volgorde van aanmelding: michiel@ecohovenier.nl .