Bijna 6500 Groninger kinderen gaan Vakantielezen

Groningen - Een recordaantal van bijna 6500 kinderen tussen de 6 en 8 jaar doet deze zomer mee aan het project Vakantielezen van Biblionet Groningen en het Groninger Forum.

Met het project Vakantielezen stimuleren de Groninger bibliotheken, samen met basisscholen en ouders, kinderen om tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Daarmee blijft niet alleen het leesniveau op peil, maar ervaren kinderen ook dat lezen overal en altijd leuk is. Daarnaast krijgen alle kinderen die meedoen aan het Vakantielezen het ZomerTOPboek cadeau. Dit boek staat boordevol leestips, weetjes, moppen, raadsels en leuke dingen om te doen. Vlak voor de zomervakantie bezoeken de groepen 3 en 4 van de basisschool de bibliotheek voor het project Vakantielezen. Tijdens dit feestelijke bezoek kiezen kinderen boeken uit die ze in de vakantieperiode kunnen lezen.

De VakantieBieb-app

Naast al het leesvoer dat kinderen voor hun vakantie uitzoeken in de bibliotheek, kunnen ze ook gebruik maken van de VakantieBiep-app. Tot en met 31 augustus kan iedereen – leden en niet-leden - deze speciale app gratis downloaden op een smartphone of tablet. Naast kinderboeken biedt de VakantieBieb-app ook een groot aantal e-books voor volwassenen.