Nu al 200.000ste bezoeker voor Groninger Museum

Groningen - Het Groninger Museum heeft woensdag de 200.000ste bezoeker van 2016 verwelkomd. Dat is evenveel als het totaalaantal bezoekers in 2015. Het museum dankt dit succes voor een belangrijk deel aan de tentoonstelling 'David Bowie is'.

De laatste keer dat deze mijlpaal halverwege het jaar al was geslecht werd, was in 2002, toen de tentoonstelling van de Russische schilder Ilya Repin te zien was.

Valerie Hagen

De 200.000ste bezoeker was de 25-jarige Valerie Hagen uit Purmerend. Zij kreeg een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling 'Nieuwe Wilden' – Duits neo-expressionisme uit de jaren '80 - cadeau van directeur Andreas Blühm en hoofd communicatie, pr en marketing Karina Smrkovsky van het Groninger Museum. "Toen ik in vwo 5 zat ben ik eens met school naar het Groninger Museum geweest. Ik vond het toen een heel mooi museum", liet Hagen bij deze gelegenheid optekenen. "Vanochtend had ik een vergadering in Groningen en dacht: hé, dit is een mooie kans om weer eens naar het museum te gaan." Na haar bezoek liet Valerie weten vooral te hebben genoten van de fotografie en de werken van Viktor & Rolf in de tentoonstelling 'Capita Selecta'.

Zomerprogramma

Op dit moment heeft het Groninger Museum naast de vaste collectie 6 tentoonstellingen:
  • 'Nieuwe Wilden';
  • 'Joost van den Toorn - Something to believe in';
  • 'Esther de Graaf – Branching Fields';
  • 'De Vrienden van Mesdag';
  • 'De borgenkaart van Theodorus Beckeringh';
  • 'Capita Selecta'.