Drinkwaterpunt in recreatiegebied Kardinge

Groningen - In recreatiegebied Kardinge in Groningen wordt woensdag 13 juli een watertappunt geopend. Bij dit watertappunt kunnen alle hardlopers, fietsers, voetballers, klimmers en zonnaanbidders aan het Zilvermeer hun dorst lessen met eersteklas kraanwater.

De gemeente Groningen wil Stadjers helpen bij het aannemen van een gezonde leefstijl. Kraanwater is een van de speerpunten van het gezondheidsprogramma ‘Groningen Fit’. Dit programma is opgezet om het groeiende probleem van overgewicht onder jongeren een halt toe te roepen.

Drink Water

In april van dit jaar is de campagne ‘Drink Water’ van start gegaan. Sindsdien zijn al 4 publieke watertappunten op strategische plekken in de stad Groningen geplaatst. In de gehele provincie staan inmiddels 12. De watertappunten bieden iedereen met dorst een gezond, lekker, duurzaam en voordelig alternatief voor cola, vruchtensappen en andere suikerhoudende dranken. De watertappunten worden in samenwerking met Waterbedrijf Groningen gerealiseerd.

Opening

Het watertappunt bij het eindpunt van de 4 mijl oefenroute/ ingang voetbalvelden wordt woensdag 13 juli om 19.30 uur geopend.