Max van den Berg nieuwe voorzitter RvT Energy Academy

Groningen - Max van den Berg is met ingang van vrijdag 1 juli voorzitter van de Raad van Toezicht (RvT) van Energy Academy Europe. De voormalige commissaris van de koning van de provincie Groningen volgt Gertjan Lankhorst op.

GasTerra-CEO Gertjan Lankhorst was sterk betrokken bij het fundament en de opzet van Energy Academy Europe. Van den Berg zal zich als toezichthouder richten op de volgende fase.

Expertisecentrum

"Energy Academy wil en kan hét expertisecentrum zijn op het gebied van energietransitie - een logische optelsom gezien de kennis en kunde die er in de regio op het gebied van energie al is genesteld. De overgang naar duurzaam energiegebruik staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is voor Noord-Nederland een belangrijke nieuwe economie met toekomstperspectief", stelt Van den Berg. Jan Boekelman is in de Raad van Toezicht opgevolgd door Jan Willem van Hoogstraten (CEO EBN).

Energy Academy

Energy Academy is een initiatief van Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen in een publiek-private samenwerking met en ondersteund door partners uit de energiebranche.