Wouter van der Ploeg uit Groningen wint ontwerpwedstrijd

Groningen - Wouter van der Ploeg uit Groningen heeft de ontwerpwedstrijd ‘design for work’ gewonnen.

Deelnemers - designstudenten van het Cibap in Zwolle en het Sint Lucas in Boxtel en Eindhoven - werden in deze wedstrijd uitgedaagd een kantooraccessoire of -meubel te ontwerpen. Cibap-student Wouter van der Ploeg slaagde erin de zogenaamde ergo-bal in een nieuw daglicht te plaatsen.

Ergo-bal

[caption id="attachment_63627" align="alignright" width="180"]De ergo van Wouter van der Ploeg. De ergo-bal van Wouter van der Ploeg.[/caption] De ergo-bal is een middel om een dynamische en ergonomische zitpositie te garanderen. Geen enkele gebruiker vindt de bal esthetisch fraai. Het gebruik ervan wordt als stigmatiserend ervaren. Wouter van der Ploeg heeft de bal verkleind en voorzien van een metalen frame. Doordat het metalen buisframe de bal insnoert, ontstaat een taillering en wordt de bal van de vloer getild zodat vervuiling niet meer kan optreden, terwijl de ergonomische zithouding behouden blijft.

Vepa

Fabrikant Vepa office furniture, de initiatiefnemer van de ontwerpwedstrijd, is enthousiast en overweegt de zitoplossing in productie te nemen. Samen met Van der Ploeg wordt het product verder ontwikkeld; in de vorm van een stage bij Vepa in Hoogeveen. “Trots op de prijs ben ik nu al, maar mijn ontwerp geproduceerd zien worden, zal wel de kers op de taart zijn”, stelt de Groninger student.