Expositie 'FINALS' in Oude Suikerfabriek

Groningen - De Oude Suikerfabriek in Groningen vormt van zaterdag 9 tot en met donderdag 14 juli het decor voor de expositie 'FINALS'.

In deze tentoonstelling wordt het eindexamenwerk van een nieuwe lichting kunstenaars, vormgevers en docenten beeldende kunst en vormgeving van Academie Minerva getoond.

FINALS

Academie Minerva neemt al jaren een stevige positie in binnen het kunstvakonderwijs én als partner, zowel in het Noorden als over de grens. Die positie wil de Academie de komende jaren verstevigen en uitbreiden. De kunsten hebben immers de ambitie om meer verbindingen aan te gaan met de samenleving. Het maken van onverwachte combinaties levert nieuwe mogelijkheden en oplossingen, roept vragen op en zet aan tot acties. Dat is ook wat de eindexamenkandidaten laten zien tijdens de eindexamententoonstelling 'FINALS'.

Randprogrammering

Gedurende de tentoonstellingsperiode zijn er diverse andere activiteiten. Te beginnen met een feest in De Gym na de opening door dean Dorothea van der Meulen (zaterdag 9 juli om 16.00 uur). Verder is De Salon de hele week aanwezig met een pop-up winkel met werk van jonge kunstenaars, zorgt FYI voor een serie lezingen, is er muziek en verzorgt De Wolkenfabriek elke dag een FINALS-maaltijd en -soep. Het volledige en meest actuele programma is te vinden op: academieminerva.nl of facebook.com/academieminerva.

Openingstijden

De expositie is zaterdag 9 juli van 16.00 tot 19.00 uur geopend, zondag 10 juli van 12.00 tot 17.00 uur en van maandag 11 tot en met donderdag 14 juli van 10.00 tot 21.00 uur.