Donar contracteert Kroaat Drago Pasalic

Groningen - De Kroatische speler Drago Pasalic (32) heeft woensdag een 1-jarig contract getekend bij Donar.

De 2 meter en 8 centimeter lange Pasalic (108 kilogram) is een zeer ervaren speler die zowel op de 4- als de 5-positie uit de voeten kan. Bestuurslid Technische Zaken Martin de Vries is zeer content met Pasalic' keuze voor Donar. “Drago is een speler met kwaliteiten waar we al een tijdje naar op zoek waren", stelt De Vries. "Hij heeft bij veel grote clubs in Europa gespeeld, zijn ervaring zullen we zeker in de Champions League heel goed kunnen gebruiken."

Veelzijdige, sterke speler

"Daarnaast is het een veelzijdige, sterke speler die we op meerdere posities kunnen inzetten. Hij is een uitstekend rebounder, sterk onder de borden maar beschikt ook over een prima schot waardoor hij ook buiten de basket voor veel dreiging kan zorgen. Daarnaast is het een jongen met een goede wedstrijdmentaliteit die goed in onze groep zal passen.” Pasalic speelde in het verleden onder andere voor Split, Ankara, en Milaan. Het afgelopen seizoen speelde Drago bij KK Zadar in de Adriatic League en daarna bij het Poolse MKS DabrowaGornicza. Bij beide teams behoorde hij tot de starting 5. In Polen speelde Drago 16 wedstrijden en haalde daar de volgende statistieken: 12.2 ppg, 4.6 rpg, FGP 59.5%, 3PT 33.3%, FT 66.7%.

Zesde speler

Drago Pasalic is na Jason Dourisseau, Bas Veenstra, Chase Fieler, Lance Jeter en jeugdspeler Tim Hoeve de zesde speler die is vastgelegd voor het komende seizoen.