Jos Hooiveld en Igor Bubnjic op proef bij FC Groningen

Groningen - FC Groningen laat de komende periode 2 spelers op proef meedraaien met het programma van de eerste selectie. Het gaat om de centrale verdedigers Jos Hooiveld en Igor Bubnjic.

Het duo sluit donderdag 30 juni aan bij de groep van hoofdtrainer Ernest Faber.

Jos Hooiveld

De 33-jarige Jos Hooiveld staat tot eind 2017 onder contract bij AIK Stockholm. Hij krijgt van zijn Zweedse werkgever echter de ruimte om zich in Groningen te presenteren. Hooiveld is geboren in het Drentse Zeijen en werd op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van FC Emmen. De verdediger maakte in het seizoen 2002/2003 echter zijn debuut in het betaalde voetbal bij SC Heerenveen. Later werd Hooiveld verhuurd aan FC Zwolle, waarna hij vanaf 2006 actief was voor onder meer Celtic, FC Kopenhagen, Southampton, Norwich City, Millwall en AIK Stockholm. Wanneer FC Groningen Hooiveld aan de selectie zou willen toevoegen, moet hierover nog een akkoord wordt bereikt met AIK Stockholm.

Igor Bubnjic

Dit geldt niet voor Igor Bubnjic. FC Groningen heeft met de werkgever van de 23-jarige Kroaat, Udinese Calcio, reeds overeenstemming bereikt over de voorwaarden waaronder de centrale verdediger komend seizoen in het Noordlease Stadion kan spelen. Ook met de speler zelf zijn contractuele afspraken gemaakt over een huurperiode van een jaar. De reden dat FC Groningen de overgang nog niet definitief kan en wil bekrachtigen heeft te maken met de kruisband-blessure, die Bubnjic in 2015 heeft opgelopen. De Kroaat is hiervan hersteld, maar FC Groningen wil overtuigd zijn van de fitheid van de speler alvorens hij aan de eerste selectie wordt toegevoegd.

A-international

Igor Bubnjic is geboren in Split en begon zijn professionele loopbaan in het seizoen 2011/2012 bij Slaven Belupo. Via NK Koprivnica kwam de verdediger in 2012 terecht bij Udinese Calcio, dat hem vorig seizoen verhuurde aan het toen eveneens in de Serie A uitkomende Carpi FC 1909. Daar liep Bubnjic een zware knieblessure op, waardoor hij bij de latere degradant tot slechts 2 competitieduels in de Italiaanse Serie A kwam. Bubjnic is 2-voudig A-international van Kroatië.

Oefenwedstrijden

Het is de bedoeling dat zowel Hooiveld als Bubnjic deel gaat uitmaken van de selectie, die vrijdag in Zandeweer en maandag in Stockholm een oefenwedstrijd speelt tegen respectievelijk een regioteam van RWE Eemsmond en Djurgardens IF.