Bisschop Bekkerschool wint Energy Challenges Groningen

Groningen - Leerlingen van de Bisschop Bekkerschool uit Groningen, het BekkTeam, hebben de Energy Challenges Groningen 2015-2016 gewonnen. Zij hebben het beste de energiecampagne vorm gegeven en uitgevoerd. De hoofdprijs is een dagje naar NEMO in Amsterdam.

Energy Challenges is een wedstrijd in het basis- en voortgezet onderwijs waarbij jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving. De finale vond maandag plaats tijdens het TransFutureFestival in EnTranCe in Groningen. In aanwezigheid van bijna 200 scholieren trapte gedeputeerde Nienke Homan van de provincie Groningen de finale af met het bekend maken van de resultaten: de scholieren hebben voor ruim € 19.000 aan energie bespaard. Juryleden Gerard van Pijkeren (Gasunie), Jan-Jaap Aué (EnTranCe), Harry van Ommen (Stichting Energy Challenges) en Jeroen Bakker (Provincie Groningen) beoordeelden de scholen beoordeeld op hun inzet.

Deelprijzen

Naast de hoofdprijs werden 4 deelprijzen en een publieksprijs uitgereikt. De deelprijs voor Beste Social Media ging naar De Jonge Onderzoekers uit Groningen. De deeplrijs voor Beste Campagne ging naar de St. Michaëlschool Groningen en de deelprijs voor Beste Besparing ging naar de Kromme Akkers Garnwerd. De deelprijs voor het Beste Evenement ging naar De Schelp uit Uithuizen. De publieksprijs  - leerlingen, docenten, genodigden en andere bezoekers konden stemmen op de school met de beste presentatie tijdens de Energiemarkt - ging naar de Brederoschool uit Groningen.