Vrouwenopvang krijgt 11.302 euro van 7 Groninger studentenverenigingen

Groningen - Stichting BAZES heeft vrijdag een cheque van 11.302 euro overhandigd aan het project 'Groningen Geeft Thuis' van Stichting Het Kopland. Dit geld wordt gebruikt voor inrichting van de nieuwe vrouwenopvang in de stad Groningen.

Onder de noemer Benefiet Actie Zeven Erkende Studentenverenigingen (BAZES) slaan 7 Groninger studentenverenigingen -  Albertus Magnus, Vindicat atque Polit, F.F.J Bernlef, Cleopatra, Dizkartes, Navigators en Unitas - jaarlijks de handen ineen om zich in te zetten voor een goed doel (en voor de stad Groningen).

Groningen Geeft Thuis

In mei vond de achttiende editie van de BAZES plaats. Het hieraan verbonden goede doel was het project ‘Groningen Geeft Thuis’ van Stichting Het Kopland. Dit project is opgezet voor de verhuizing van het vrouwenopvangtehuis van Het Kopland. Het tehuis verandert in 2017 van locatie. Het nieuwe pand is al gerealiseerd, maar voor de inrichting zijn de bewoners afhankelijk van donaties.

Activiteiten

De studentenverenigingen organiseerden verschillende om geld in te zamelen. Zo was er in april een benefietconcert met studentenbands en werd in maart een 'Friesche Feiling' gehouden, waarbij items gedoneerd door de Groningse bijstand geveild werden. Hoogtepunt was echter de in mei gehouden BAZES zelf. Met 3 evenementen op 1 dag: een kinderfestival in een zonnig Noorderplantsoen, een diner plaats bij Navigators en een kroegentocht plaats. Bij alle activiteiten werd op een bepaalde manier geld opgehaald voor het goede doel. Zo waren tijdens de kroegentocht alle drankprijzen verhoogd.