Zomertentoonstelling 'Schoonheid van religie' in Martinikerk

Groningen - Kunstschilder Egbert Modderman uit Zwolle exposeert van vrijdag 1 juli tot en met zaterdag 27 augustus in de Martinikerk in Groningen. De zomertentoonstelling is getiteld: 'Schoonheid van religie'.

Egbert Modderman (1989) studeerde van 2007 tot 2012 aan Academie Minerva in Groningen. In de jaren daarna heeft hij lessen gevolgd aan de Klassieke Academie in Groningen en aan de Florence Art Academy in Florence. Het afgelopen jaar heeft hij gewerkt aan de opbouw van zijn oeuvre. Met deze tentoonstelling in de Martinikerk treedt hij voor het eerst naar buiten met zijn werk. Moddermans schilderstijl valt te omschrijven als figuratief met een dramatische en religieuze insteek. Op zijn schilderijen zijn levensgrote figuren te zien die in hun pose of in de relatie tot elkaar de aspecten van religie laten zien, zoals onschuld, vergeving, troost en barmhartigheid.

Openingstijden

De expositie is van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen; met uitzondering van 2, 10 en 15 juli. Entree: 1 euro (kinderen tot en met 12 jaar en leden Vereniging Vrienden Martinikerk: gratis).