'Hagelslag' in Galerie Block C in Groningen

Groningen - Kunstruimte Galerie Block C vormt zondag 3 juli het decor voor de 1-daagse presentatie 'Hagelslag' van Mieke Fokkinga.

Deze kunstenares tekende afgelopen zomer, tijdens een artist-in-residence in het Oostenrijkse Linz, een heel pak hagelslag. Een logische en goede daad voor een Nederlands kunstenaar in den vreemde, vond ze. Want wie weet hoeveel hagelslag er in een pak zit? Wat voor formaat dat oplevert? En hoe verschillend zijn alle deze stukjes chocolade? Bij terugkomst in Nederland kocht ze een nieuw pak, om dit keer te tekenen in normale porties en omstandigheden. Gewoon zoals de hagelslag op haar boterham. En ze weet nu, 1 pak chocoladehagelslag bevat 25 losse tekeningen, ogenschijnlijk hetzelfde, maar toch allemaal volstrekt uniek.

Hagelslag

'Hagelslag' is de publicatie van al deze tekeningen, 1-op-1 gebundeld in een boekje. Op het eerste gezicht allemaal dezelfde boekjes, toch zijn er 25 verschillende boekomslagen te ontdekken.

Liefde voor hagelslag

De presentatie duurt van 15.00 tot 19.00 uur. Om 16.00 uur zal curator, verzamelaar en hagelslagliefhebber Kie Ellens het eerste exemplaar in ontvangst nemen en kort iets vertellen over zijn langdurige liefde voor hagelslag.