Studenten Noorderpoort vragen aandacht voor hoogsensitiviteit

Groningen - Studenten van Noorderpoort Kunst & Multimedia in Groningen proberen hoogsensitiviteit onder de aandacht te brengen. Zij doen dat met het project ‘Bewustwording hoogsensitiviteit'.

Uit de praktijk blijkt dat het niet (h)erkennen van hoogsensitiviteit tot gevolg kan hebben dat een student niet tot zijn of haar recht komt op zijn/ haar opleiding en zijn/ haar talenten daarom niet benut. Hoogsensitiviteit kenmerkt zich onder andere door een andere manier van waarnemen, informatie verwerken en leren. Gebrek aan goede begeleiding kan leiden tot het vroegtijdig verlaten van de opleiding.

13 studenten

In ‘Bewustwording hoogsensitiviteit' werken 13 studenten van de opleidingen Evenementenorganisatie, Art & Design, Audio Visuele productie en Mediavormgeving samen. Veel van hen zij zelf hoogsensitief. De 13 studenten realiseren, in samenwerking met Lydia Torsing van Denk Vitaal coaching, producten die kunnen bijdragen tot meer kennis van en inzicht in hoogsensitiviteit. Ze maken onder andere een audio-comic, een onlinemagazine, een game-app en een hand-out voor professionals in het onderwijs.

Website

Daarnaast komt er een informatieve website zodat niet alleen de opleiding zelf, maar ook andere studenten, ouders/ verzorgers, professionals in het onderwijs en bij gemeenten, stagebedrijven en werkgevers hiervan kennis kunnen nemen en er hun voordeel mee kunnen doen. Het project zal eind juli of begin augustus zijn afgerond.