Nieuwe fietsvakken in de Oosterstraat

Groningen - De gemeente Groningen heeft nieuwe permanente fietsvakken aangelegd in de Oosterstraat.

De locaties van deze stallingsvakken zijn in nauw overleg met winkeliersvereniging Oosterstraat uitgezocht en tijdens een inloopmarkt eerder deze maand besproken met de bewoners en ondernemers.

Kortparkeerders

De nieuwe vakken vervangen de tijdelijke vakken en de oude fietsenrekken in deze straat, met uitzondering van die ter hoogte van supermarkt Jumbo. Fietsvakken zijn in het bijzonder geschikt voor kortparkeerders die boodschappen doen en hun fiets dichtbij hun bestemming willen stallen. Ze nemen minder ruimte in op straat en nodigen minder uit om fietsen langdurig te laten staan. Bij de herinrichting van de straat hebben de ondernemers tevens nieuwe zitbankjes en houten borden met informatie over de Oosterstraat laten plaatsen.

Feestelijke heropening

Winkeliersvereniging Oosterstraat zorgt zaterdag 25 juni met een kleine braderie en muziek voor een feestelijke heropening van de straat. Wethouder Roeland van der Schaaf onthult om 13.30 uur de nieuwe zitbankjes en de informatieborden. De gemeente deelt die dag gratis fietsstanders uit. Dit omdat een goede fietsstander een voorwaarde is voor het kunnen gebruiken van een fietsvak. Medewerkers van WerkPro monteren de fietsstanders (gratis) ter plekke.