Feestelijke opening ZINN-locatie De Es in Selwerd

Groningen - Zorgorganisatie in Noord-Nederland (ZINN) viert donderdag 30 juni de opening van woonzorglocatie De Es in de wijk Selwerd in Groningen. Dit gaat van 14.30 tot 16.30 uur gepaard met een open huis.

Het nieuwe pand biedt alle zorgfaciliteiten onder 1 dak en is ingericht op moderne ouderenzorg. Ook heeft De Es een wijkfunctie op het gebied van wonen, zorg en welzijn. "De afgelopen jaren heeft in de zorg een transitie plaatsgevonden. Mensen wonen langer thuis, zelfstandig en onder eigen regie. Na 46 jaar is het oude gebouw Huize Patrimonium niet langer geschikt voor moderne ouderenzorg", meldt ZINN.

Nieuwbouw

Reden voor de zorgorganisatie eind 2014 te starten met de nieuwbouw. "Sfeervol wonen, respectvolle en moderne zorg staan voorop. In De Es kunnen mensen terecht voor intensieve verpleging, lichte zorg en zorg bij dementie. In totaal zijn er 106 zorgappartementen waarvan een aantal geschikt voor echtparen."

Diversiteit en leven in de brouwerij

Directeur Wil Koopmans van ZINN: “De ZINN-formule bestaat uit de combinatie van gastvrijheid met een toegankelijk buurtrestaurant, een breed aanbod van aansprekende activiteiten, goede zorg, verschillende woonvormen en oog voor welzijn. Kortom, diversiteit en leven in de brouwerij. De huisvesting van apotheek Boots, huisartspraktijk Jans en ten Kate, en het winkeltje dragen eveneens bij aan het open karakter van het gebouw.”

Sloop

ZINN heeft het oude gebouw op 3 juni overgedragen aan de sloper. Door de sloop ontstaat ruimte voor woontoren De Beukenhorst, gebouwd door woningstichting Patrimonium. Na de realisatie van deze woontoren start de gemeente Groningen met het aanleggen van een park.