Vignet Gezonde School voor Noorderpoort Entree

Groningen - Noorderpoort Entree mag zich de komende 3 jaar Gezonde School noemen. Het bijbehorende logo hangt inmiddels op de gevel van de school.

Middelbare scholen die structureel aan gezondheid werken kunnen het vignet Gezonde School aanvragen en zich profileren als Gezonde School. Zij moeten daarvoor voldoen aan de richtlijnen Gezondere Kantines, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) opgesteld door het Voedingscentrum.

Werken aan gezondheid op school loont

Een gezonde leefstijl op school draagt bij aan betere schoolprestaties en minder schooluitval. Zo zorgt Noorderpoort Entree voor actieve en gezonde studenten, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. Ook heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen. Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat 'Roken, alcohol, drugs en gehoorschade'. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: workshops, themaweken, excursies en gastlessen.

Trots

Directeur Peter Zwarter van Noorderpoort Entree & Educatie is trots om een Gezonde School te zijn. "Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!" Noorderpoort Entree & Educatie is niet de eerste school van Noorderpoort die het vignet Gezonde School in ontvangst mocht nemen. Noorderpoort Gastvrijheid & Toerisme, Noorderpoort Kunst & Multimedia, Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal en Campus Winschoten gingen deze school al voor. https://youtu.be/79N7f11TM7Y