Hooghoudt en Douwe Bob maken zich samen sterk

Groningen - De Groninger distilleerderij Hooghoudt gaat samenwerken met singer-songwriter Douwe Bob. Passie en vakmanschap spelen in deze samenwerking de hoofdrol.

Douwe Bob is een groot fan van Nederlandse jenever. Dat blijkt wel uit het feit dat hij flessen naar Zweden had meegenomen en deze vervolgens in een plantenspuit had overgeschonken om zelfs tijdens het Eurovisiesongfestival zijn favoriete sterke drank te kunnen drinken.

Eigen Premium Jenever

Hij dronk niet alleen van de ‘meegesmokkelde' jenever, hij liet ook de deelnemers van andere landen meegenieten. En binnenkort krijgt hij zijn eigen Premium Jenever met speciaal ontworpen etiket van Hooghoudt. "Ik vind het heel fijn dat ik nu niet meer uit een plantenspuit hoef te drinken, nu ik mijn eigen fles heb", aldus de zanger.

Duidelijke overeenkomsten

"We zien duidelijke overeenkomsten met Douwe Bob: liefde voor het vak, eigenzinnigheid, openstaan voor experimenten, talent en op een toegankelijke manier authentiek zijn. Dus waarom ons niet samen sterk maken? Het biedt namelijk de mogelijkheid om het beste in beiden naar boven te halen," aldus brand manager Karina Zuiderveen van Hooghoudt. In het najaar gaat Douwe Bob met zijn 'Fool Bar Tour' langs de mooiste zalen van Nederland, waarbij hij met Hooghoudt voor 'unieke tijden' gaat zorgen.

Hooghoudt Premium Jenever

Premium Jenever is de nieuwste ontdekking van Hooghoudt. Het is een nieuwe jonge jenever. 'Fantastisch zuiver met ongekende smaaknuances', meldt Hooghoudt. 'Fluweelzacht en vol van karakter. Verfijnd én uitgesproken, dankzij een wel heel speciaal triple gestookt kruidendistillaat van jeneverbes, iriswortel en steranijs. Vleugjes vlierbloesem en kardemom maken de 100 % natuurlijke en fluweelzachte jenever onweerstaanbaar.' Meer informatie: www.hooghoudt.nl