Nieuw systeem voor parkeervergunningen in Groningen

Groningen - De gemeente Groningen introduceert maandag 4 juli een nieuw systeem voor parkeervergunningen. Vergunninghouders kunnen vanaf dan parkeren zonder dat de parkeerpas zichtbaar in de auto is aangebracht.

De controleurs van de gemeente kijken voortaan via het kenteken van de auto of er een parkeervergunning is.

Meer bezoekers tegelijk

Houders van een bezoekersvergunning kunnen vanaf 4 juli meerdere bezoekers tegelijk gebruik laten maken van hun parkeervergunning, bijvoorbeeld als er een feestje is. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan een veelgehoorde wens. Aanmelden gebeurt door 1 of meer kentekens in te voeren in het parkeersysteem. Het aantal parkeeruren blijft ongewijzigd.

Privacy

De ingevoerde kentekengegevens bij een bezoekersvergunning worden maximaal 3 maanden bewaard. Dat heeft te maken met de bezwaartermijn van eventuele parkeerboetes. Als de bezwaartermijn om is, worden deze gegevens verwijderd.

Borg terug

Als vergunninghouders hun parkeerpas of –passen terugsturen naar de gemeente krijgen ze de borg van € 15 retour. Enige tijd nadat de pas is teruggestuurd, stort de gemeente de borg terug op de rekening van de vergunninghouder.

Meteen parkeren

Vergunninghouders kunnen ook na 4 juli dag en nacht wijzigingen doorgeven in hun eigen parkeeraccount. Alleen gaat de verwerking van de gegevens nu sneller dan voorheen. Zodra een vergunninghouder een kentekenwijziging doorgeeft, kan er meteen geparkeerd worden.

Groninger Gezinsbode