Emma Bos nieuwe kinderdichter van Groningen

Groningen - Emma Bos is de nieuwe kinderdichter van Groningen. De 11-jarige Emma, die deze titel een jaar mag voeren, werd vrijdagavond gekozen.

Emma is de vijfde kinderdichter van Stad. Zij volgt Jacco Hage op, die het afgelopen jaar Groningen vertegenwoordigde.

250 kinderen

Aan de verkiezing deden ruim 250 kinderen mee. Op verschillende basisscholen in de stad werden poëzieworkshops gegeven. Uit alle inzendingen werden 13 finalisten gekozen. Ieder van hen droeg in de drukbezochte finale in het VRIJDAG Theater 2 zelfgeschreven gedichten voor.

Zelfverzonnen woorden

Wethouder Paul de Rook maakte namens de jury de winnaar bekend. De jury roemde de voordrachtkunsten van Emma. Bovendien prezen ze haar originaliteit en haar talent om spanning in haar gedichten tot uiting te brengen.

Kinderdichter

De kinderdichter wordt jaarlijks verkozen. De verkiezing is een initiatief van het Poëziepaleis. De kinderdichter schrijft 4 gedichten per jaar; bij bijzondere gelegenheden. Daarnaast treedt de kinderdichter regelmatig op, in Emma's geval te beginnen op 14 september voor burgemeester Peter den Oudsten.

Poëziepaleis

Het Poëziepaleis initieert en organiseert poëzie-activiteiten voor kinderen en jongeren zoals de dichtwedstrijden Kinderen en Poëzie, Doe Maar Dicht Maar, de Jonge Dichter des Vaderlands, de Kinderdichter en Dichter bij 4 mei.