Lilian Klasens uit Groningen wint eerste prijs Kunstbende

Groningen - Lilian Klasens heeft zaterdag in de landelijk finale van Kunstbende de eerste prijs gewonnen in de categorie Taal. In de categorie Film sleepte ze de tweede prijs in de wacht.

De van oorsprong Veendamse Lilian Klasens (19) mag haar winnende tekst voordragen op Festival Hongerige Wolf, Noorderzon en het Wintertuinfestival. Haar film wordt vertoond tijdens het International Film Festival Rotterdam. Het was de zesde en laatste keer dat Lilian mee deed aan Kunstbende. Tijdens de voorronde van Kunstbende Groningen deed zij mee in de categorieën Expo, Film en Taal. Ze kijkt met veel plezier terug op haar jaren als deelnemer van Kunstbende Groningen. “Het gaat er niet om of je wint, maar om het platform dat Kunstbende je geeft. Ik wil gewoon kunst maken”, stelde zij.

Kunstbende

In de finale van Kunstbende, die plaatsvond in TivoliVredenburg, streden ruim 200 jongeren om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Kunstbende Groningen nam singer-songwriter Sam Broer (16 jaar) mee in de categorie Muziek. Safi Diarra en Neida Torbed, beiden 18 jaar, deden namens Groningen mee aan de landelijke finale in de categorie Dans. Tim Pijnappel (19 jaar) was de Groningse finalist voor Expo. De 18-jarige Jochem Schuitema maakte een collectie voor de categorie Fashion.