Studentenkoor Gica met Händels 'Messiah' in Der Aa-kerk

Groningen - Studentenkoor Gica geeft zaterdag 25 juni een concert in de Der Aa-kerk in Groningen. Op het programma staat de 'Messiah' van Händel.

Studentenkoor CSG Gica werd in 1965 opgericht. Dit academische jaar viert het koor met diverse activiteiten en feestelijkheden zijn tiende lustrum.

Solisten en consort

Met als hoogtepunt een uitvoering van de 'Messiah' van Georg Friedrich Händel in de Der Aa-kerk. Voor dit project werkt het koor samen met 4 solisten en het King George Consort. Het King George Consort is een orkest dat speciaal voor deze uitvoering van 'Messiah' is samengesteld. Solisten zijn Esther Ebbinge (sopraan), Hanneke Tichelaar (alt), Daniël van Kessel (tenor) en Roele Kok (bas). Orkest, solisten en koor worden gedirigeerd door Daniël van Roijen, al 5 jaar de vaste dirigent van Gica.

Messiah

Händel schreef de 'Messiah' in slechts 24 dagen. Het oratorium gaat over de geboorte, de dood en de opstanding van Jezus. De tekst is gebaseerd op verzen uit het Oude en Nieuwe Testament. Het 'Hallelujah' is waarschijnlijk het meest bekende deel van de Messiah. Aanvang: 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar op www.blgroningen.nl/agenda.