Intentieovereenkomst over bouw derdengebouw in Beijum-Oost

Groningen - Margriet Hommes en Peter Drenth van Zorggroep Groningen, Auke de Vries van woningcorporatie Patrimonium en wethouder Roeland van der Schaaf van de gemeente Groningen en Theo Aalbers van De zijlen hebben maandag de intentieovereenkomst Beijum-Oost ondertekend. De overeenkomst behelst de bouw van het zogenaamde derdengebouw aan het plein in Beijum-Oost aan de Ypemaheerd/ Bentismaheerd.

“Met de bouw van dit nieuwe complex geven we een impuls aan het winkelcentrum en daarmee aan heel Beijum-Oost”, stelt Van der Schaaf. Het nieuwe gebouw gaat in de toekomst meerdere partijen onderdak bieden. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.

Derdengebouw

Op de 4 verdiepingen daarboven komen in totaal 24 appartementen voor cliënten van De Zijlen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op diezelfde verdiepingen, maar dan aan de andere kant van het gebouw, bouwt Patrimonium 24 appartementen voor ouderen. De planning is dat het ‘derdengebouw’ in februari 2018 klaar is.

Innersdijk

Met de bouw zal ook het nieuwe Innersdijk worden gerealiseerd. Zorggroep Groningen wil hier een zorgcomplex voor ongeveer 100 cliënten bouwen. Indien nodig kan het complex worden uitgebreid. Het nieuwe Innersdijk is naar verwachting medio februari 2019 gereed.