Diana Akkerman Docent van het Jaar Alfa-college

Groningen - Studenten van het Alfa-college vinden Diana Akkerman de beste docent van hun onderwijsinstelling. De docente verpleegkunde op de locatie Kluiverboom in Groningen mag zich daarmee Docent van het Jaar 2015-2016 noemen.

Het Alfa-college heeft Akkerman daarop voorgedragen voor de landelijke mbo-docentverkiezing. De combinatie van persoonlijke aandacht en duidelijk lesgeven gaf de doorslag. “Ik vind het belangrijk mijn studenten niet alleen beroepsmatig te begeleiden, maar juist ook in hun persoonlijke ontwikkeling", stelt de Docent van het Jaar.

Verkiezing onder studenten

Het Alfa-college heeft dit jaar voor het eerst een verkiezing onder studenten gehouden. Zij konden hun favoriete docent voordragen. Van de 96 voorgedragen docenten was Diana Akkerman de favoriet; zij kreeg bijna 20 % van de voorkeursstemmen.

Persoonlijke betrokkenheid

Veel studenten roemen Akkerman niet alleen omdat haar lessen zo leerzaam en afwisselend zijn, maar vooral ook om haar persoonlijke betrokkenheid. 'Ze luistert goed naar je en doet altijd haar best om het voor jou zo aangenaam mogelijk te maken', 'ze doet veel voor je als je ergens mee zit' en 'ze staat voor alles en iedereen klaar', motiveren enkele studenten hun keuze. Akkerman werd door een jury, met daarin een vertegenwoordiging van de studentenraad en docenten, uitgeroepen tot Docent van het Jaar. Diana Akkerman is erg blij met alle waardering. “Op zo’n manier persoonlijk betrokken zijn vind ik aan de ene kant heel mooi om te doen, maar maakt het vak voor mij ook kwetsbaar. Daarin zit mijn uitdaging - dat ik daar een bijdrage aan mag leveren.”