Nieuwe Lions Club Groningen-Haren een feit

Haren - Met de charteruitreiking voor Lions Club Groningen-Haren is sinds vrijdag de tweede gemengde Lions Club in Groningen een feit.

De uitreiking vond plaats tijdens een feest in Paviljoen Sassenhein in Haren. Dit in aanwezigheid van de leden van de andere 4 Groninger clubs.

Lions Club Groningen-Host

Het plan voor de oprichting van een gemengde club voor Groningen en Haren ontstond in 2012. Lions Club Groningen-Host wierp zich op als sponsor en begeleidde de keygroep. 4 jaar later is deze groep een officiële Lions Club. De eerst leden komen sinds 2014 bij elkaar. In de jaren die volgden groeide de groep uit tot ongeveer 20 personen. Voorzitter Thijs Koetsier: “Elke 2 weken komen we een avond bij elkaar of bezoeken we gezamenlijk een bedrijf. We zijn een relatief jonge club voor verschillende mensen uit verschillende beroepen in en rondom Groningen en Haren. We streven naar een combinatie van gezelligheid en iets kunnen betekenen voor de maatschappij en elkaar. Elk lid gebruikt zijn kennis, netwerk en vaardigheden."

Maatschappelijke bijdrage

Het maatschappelijke doel waarvoor Lions Club Groningen-Haren zich de komende tijd inzet, is Stichting Jarige Job. De eerste bijdrage, bijna 1000 euro, werd tijdens de charteruitreiking al opgehaald. Jarige Job trakteert kinderen uit de armste gezinnen in de samenleving op een leuke dag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardag-box met alles erop en eraan. Zoals versiering, traktaties voor de klas en de leraren, wat lekkers voor de visite en natuurlijk een mooi cadeau.