Presentatie thriller Peter Bernink bij Van der Velde Boeken

Groningen - Bij Uitgeverij Palmslag verschijnt vrijdag 17 juni de nieuwe thriller van Peter Bernink: 'Kwade vrienden'. De boekpresentatie vindt van 16.00 tot 18.00 uur plaats bij Van der Velde in Groningen.

'Kwade vrienden' gaat over de jeugdvrienden Karel van Gent en Thijs Glastra. Als Karel ontdekt dat Thijs zijn broertje Willem pest, maakt Karel een eind aan de vriendschap. Het pesten neemt daarna echter zulke kwaadaardige vormen aan dat Willem nog meer 1 uitweg ziet: hij pleegt zelfmoord. De familie Glastra vertrekt uit het Noorden. Karel gaat studeren in het Westen. Vele jaren later komen ze elkaar weer tegen in Groningen. Nu is Karel het doelwit. Een getuige ziet dat Karel inslaat op Thijs, waarna de laatste in coma raakt. Van Gent wordt gearresteerd en veroordeeld. Maar is alles wat het lijkt? Hoofdinspecteur Kuitert twijfelt en vraagt oud-hoofdinspecteur Popma om raad.

Heruitgave 'Geen weg terug'

Op de dag van de boekpresentatie van 'Kwade vrienden' verschijnt ook een heruitgave van 'Geen weg terug'. Met dit thrillerdebuut over misstanden in de zorg en het verzekeringswezen veroorzaakte Bernink de nodige maatschappelijke opschudding.

Peter Bernink

Peter J.L.M. Bernink (1944) vertrok na zijn studie geneeskunde naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen werkte hij bijna 30 jaar in het Martini Ziekenhuis. Vervolgens ging hij aan de slag met het opzetten van een Zelfstandig Behandel Centrum. Inmiddels heeft hij 3 thrillers op zijn naam staan: 'Geen weg terug', 'Valse hoop' en 'Kwade vrienden'. De boekpresentatie is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Peter Bernink – Kwade vrienden Uitgeverij Palmslag 300 pagina’s / ISBN 978 94 917 7348 8