Ladiesrun Groningen goed voor 13.546 euro voor Pink Ribbon

Groningen - Bijna 1500 dames - voornamelijk gekleed in roze - stonden zondag aan de start van de negende editie van de GasTerra Ladiesrun Groningen.

Het parcours leidde de deelnemers dwars door de binnenstad, in rondes van 2,5 km met start en finish op de de Vismarkt. Die was voor 1 dag omgetoverd tot Pink Plaza met onder andere een dj, masseurs en standjes. De meeste 'ladies' deden na de warming-up van Trainmore mee aan de 5 kilometerloop. Op die afstand was Yasmin Hillebrink de snelste loopster (16.57). De snelste dame op de 2,5 kilometer was Maud Visscher (9.58), op de 7,5 kilometer was dat Marjolein van der Lei (35.09). Snelste atlete op de 10 kilometer was Saffira Kiewit. Zij bereikte de finish na 37 minuten en 34 seconden . Het snelste Business Run team was dat van Avebe U.A. uit Veendam.

Pink Ribbon

Ambassadeur Grace Bregman van Pink Ribbon werd verrast met een cheque van 13.546 euro. Dit bedrag komt van donaties van deelneemsters bij hun inschrijving, aangevuld met sponsoracties op de Pink Ribbon-actiepagina op het internet. Eva Koers-Doornbos blonk in dit opzicht uit: zij haalde meer dan 700 euro op met haar actie. Zij mocht daarom het startschot lossen voor de 7,5 kilometerloop.