Euroborg wordt Noordlease Stadion

Groningen - De thuishaven van FC Groningen heet vanaf 1 juli officieel het Noordlease Stadion.

Het Groningse bedrijf Noordlease is de komende 6 jaar naamgever van het onderkomen van 'de Trots van het Noorden'. Naast de naamgeving van het stadion draagt Noordlease bij aan de realisatie van het FC Groningen Museum.

Noordlease

Noordlease was vanaf medio 2007 4 jaar hoofdsponsor van FC Groningen. Daarna werd de autoleasemaatschappij partner van FC Groningen en tegenwoordig draagt 1 van de multifunctionele ruimtes in Euroborg de naam Noordlease Business Corner. Daarnaast toont Noordlease in Autoborg al zes 6 lang zijn maatschappelijke gezicht als gastheer van de benefietavond van FC Groningen, die steevast in het teken staat van de maatschappelijk partner van de club.

Voor het eerst in 45-jarige historie

Commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen licht de totstandkoming van het Noordlease Stadion toe. “De naamgeving van ons stadion past mooi in de rijke historie, die wij als club met Noordlease hebben. Na het hoofdsponsorschap van een aantal jaren geleden, wilde Noordlease zich wederom op een opvallende manier presenteren en kwamen we uit op het Noordlease Stadion." "Een dergelijke naamgeving is voor het eerst in de 45-jarige historie van de club en maakt het daarom uniek. Het is bovendien een geweldig gebaar richting onze trouwe supporters dat Noordlease tegelijkertijd met de naamgeving van het stadion de wens van onze achterban realiseert, namelijk de totstandkoming van het FC Groningen Museum, waarvoor het Supporterscollectief zich sterk heeft gemaakt en het voortouw in heeft genomen.”

Landelijke exposure

De directieleden Robert Nienhuis en Gert Veenstra van Noordlease tonen zich al net zo verheugd. “Wij dragen FC Groningen al heel lang een warm hart toe. Na het hoofdsponsorschap van 2007 tot 2011 wilden we ons opnieuw nadrukkelijker op een positieve manier en originele wijze onderscheiden. Daarbij is de naamgeving van het stadion uit de koker gekomen. Met het Noordlease Stadion willen we de komende jaren onze landelijke exposure vergroten." "Als trouwe supporter van de club voelen we ons evenzeer verbonden met de achterban van FC Groningen en zijn we er dan ook trots op dat we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van het FC Groningen Museum. Onze complimenten gaan daarbij uit naar het Supporterscollectief, aanjagers van positieve initiatieven rond de club en geïnitieerd door supporters van FC Groningen. Daar willen wij ons graag bij aansluiten.”