Japanse films in RKZbios in Groningen

Groningen - In de RKZbios in Groningen wordt zaterdag 18 juni de Japanse film 'Our Family' vertoond. Maandag 20 juni volgt de eveneens Japanse film 'Mind Game'.

Our Family

'Our Family' van Yûya Ishii gaat over Reiko, de moeder des huizes van een ogenschijnlijk welvarende Japanse familie. Tijdens een diner begint ze onbegrijpelijk te brabbelen. Iedereen vermoedt dat het een eerste symptoom van Alzheimer is. Al snel blijkt echter dat Reiko ernstig ziek is en niet lang meer te leven heeft. Haar man en zonen proberen zo goed mogelijk met de situatie om te gaan, maar oude gevoeligheden − de onmacht van de vader om zijn bedrijf te runnen en de onverschillige houding van de jongste zoon − zetten de verhoudingen in de familie op scherp. https://youtu.be/4D2dweKMgqQ

Mind Game

De animatie-/ fantasy-film 'Mind Game' van Masaaki Yuasa gaan over student Nishi-kun. Hij heeft een afspraakje met zijn jeugdliefde Myon-chan. Ze gaan ze samen naar een bar waar ze worden opgeschrikt door 2 yakuza die een schuld komen innen bij de vader van Myon-chan. Het loopt allemaal vreselijk fout en Nishi-kun wordt genadeloos overhoop geschoten. In het hiernamaals komt Nishi-kun God tegen, die hem een tweede kans geeft. Terug in de tijd weet Nishi-kun de aanslag op zijn leven te verijdelen. Op de vlucht, met een bende yakuza op hun hielen, worden ze opgeslokt door een walvis waar ze een voormalige gangster tegenkomen. https://youtu.be/XU4EfF85u60 De films – Engels ondertiteld – beginnen om 20.30 uur. Entree: 7 euro (studenten 5 euro).