Opera van Groningse bodem in Oude Drukhal Dagblad van het Noorden

Groningen - Het Groninger koor Kwajr staat zaterdag 18 en zondag 19 juni met (de première van) de opera 'De landenwandelaar' in de Oude Drukhal van Dagblad van het Noorden in Groningen.

'De landenwandelaar' is een splinternieuwe en actuele opera over (gast)vrijheid en bureaucratie. De landenwandelaar is bezig met een nog nooit vertoonde queeste: wandel door 11 landen en zorg dat je daar een stempel krijgt. Bij het laatste loket loopt haar 11-landen-wandeltocht letterlijk en figuurlijk vast in een moeras van bureaucratie.

Opera

De opera is gecomponeerd door de Groninger Mark de Vries. Soliste Hanneke Tichelaar (mezzosopraan) speelt de heroïsche landenwandelaar en Roele Kok (bas) heeft de rol van vertwijfelde loketbeambte. Het vierstemmige koor vertelt het verhaal en wordt begeleid door een professioneel instrumentaal ensemble. De opera wordt gedirigeerd door Merlijn Wackers en uitgevoerd onder regie van Fokko Jelsma. De opera wordt zaterdag 18 juni om 20.00 uur opgevoerd en zondag 19 juni om 15.00 uur. Entree: € 15 (kinderen € 7,50). Meer informatie: www.kwajr.punt.nl