Star Wars- en Planets-concert KamerFilharmonie Der Aa

Groningen - KamerFilharmonie Der Aa geeft zaterdag 18 juni een concert in de Immanuelkerk in Groningen. Het concert staat geheel in het teken van sterren en planeten.

Voor de pauze wordt de muziek uit de bekende 'Star Wars'-films gespeeld, van componist John Williams. Na de pauze speelt het orkest het stuk 'The Planets' van Gustav Holst. Williams liet zich door deze compositie inspireren voor de 'Star Wars'-soundtrack. Verder worden 2 korte composities gespeeld die niet vaak te horen zijn: 'Phaéton' van Saint-Saëns en 'Uit de Apocalyps' van Ljadov.

Peter Biloen

Het orkest KamerFilharmonie Der Aa staat voor dit concert onder leiding van Peter Biloen. Hij is een veelgevraagd dirigent bij orkesten in binnen- en buitenland. Bij de NTR Zaterdag Matinee werkte hij als assistent-dirigent samen met onder anderen Jaap van Zweden en Edo de Waart.

KamerFilharmonie Der Aa

KamerFilharmonie Der Aa, vernoemd naar de Drentsche Aa, bestaat sinds 2009. Het orkest is samengesteld uit musici uit de 3 noordelijke provincies die samen op hoog niveau concerten geven in heel Noord-Nederland. Aanvang: 20.15 uur Entree: 17,50 euro (aan de deur; voorverkoop: 15 euro; kinderen tot 16 jaar: 6 euro). Kaart zijn verkrijgbaar bij Godert Walter, Kunst & Vliegwerk en via www.deraa.nl. https://youtu.be/sFvQOc4xS2k