Solo-expositie Jans Muskee in galerie with tsjalling:

Groningen - In galerie with tsjalling: in Groningen wordt zaterdag 11 juni 'The dot on the i between the h and the t' geopend. Het betreft een solo-expositie van Jans Muskee.

In zijn derde soloshow bij galerie with tsjalling: presenteert Jans Muskee zijn nieuwste werken op groot formaat en een selectie van nieuwe kleine werken. Net als bij de eerdere exposities bevat de expositie een aantal tekeningen in oliepastel op het formaat van 2 bij 3 meter.

Sociale ongemakken

Jans Muskee (1961) maakt sinds de jaren '90 grote tekeningen waarin sociale ongemakken centraal staan. Hij kaart onderwerpen aan als man-vrouwrelaties, gezinsverhoudingen, vriendschap en onderdrukte seksuele verlangens. De situaties waarin de personen zich bevinden zijn vaak nogal dubbelzinnig; verontrustend en alledaags tegelijk. Nadat Muskee de afgelopen jaren in een zoektocht naar het omslagpunt van detaillering naar schets steeds meer delen in zijn tekeningen leeg liet, vult hij nu weer bewust het hele blad. Door de complexe thematiek van de tekening blijft er voor de kijker genoeg mysterie over.

Fotomateriaal

Om tot een compositie te komen gebruikt Muskee zowel gevonden fotomateriaal als zelfgemaakte geënsceneerde foto’s. De compositie die zo ontstaat krijgt volop de ruimte, op een groot vel papier van soms 2 bij 3 meter. Muskee werkt met oliepastel en probeert ondanks dit weerbarstige materiaal zo (foto)realistisch mogelijk te werken. De expositie loopt tot en met 16 juli.