Ouessantschaap dierenweide Eelderbaan vermist; vermoeden van dierenmishandeling

Groningen - Dierenweide Eelderbaan in de wijk Vinkhuizen in Groningen mist een Ouessantschaap. Er zijn sterke vermoedens dat het beest is afgeslacht.

Beheerder Marjan Wijbenga kwam zondagochtend in de wei en ontdekte een enorme plas opgedroogd bloed. Ze ging vervolgens kijken of alle dieren in orde waren. Maar dat bleek niet zo te zijn. 1 schaap was niet in de kudde en was nergens te bekennen.

Verzorgd door mensen met verstandelijke beperking

"Iedereen is heel erg aangeslagen en geschrokken", weet Wijbenga. "Deze dieren worden iedere dag met veel liefde verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking. Voor velen is de zorg voor deze dieren zelfs het allerbelangrijkste wat er is. Vooral voor hen is dit onverteerbaar en niet te begrijpen." "Schaap Mieke was een ontzettend lief en tam schaap. Ze was erg aanhankelijk en ondeugend. Ze is op de boerderij geboren en ze was een echte persoonlijkheid. De verzorgers zijn er erg kapot van en vele kinderen ook. Ze wordt enorm gemist."

Aangifte gedaan

Wijbenga meldt dat inmiddels aangifte is gedaan bij de politie. Mensen die iets verdachts hebben gezien of zien wordt gevraagd dit te melden bij de politie: 0900-8844.