Nieuw werk van Peter Boersma in Atelier Henk Kraayenzank

Groningen - In Atelier Henk Kraayenzank in Groningen wordt zaterdag 12 juni een nieuwe expositie geopend in de reeks duotentoonstellingen ‘Gasten’. In deze nieuwe expositie ontvangt Henk Kraayenzank grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar Peter Boersma (1974).

Peter Boersma woont en werkt in Groningen en genoot zijn opleiding aan Academie Minerva. Boersma's werken zijn gelaagde verhalen, gemaakt vanuit oude tijdschriften en plakband. Laag voor laag creëert hij zijn collages. En tussen de lagen ontstaan de verhalen. "Het is mooi om iets nieuws te creëren uit oud materiaal, de verhalen ontstaan ter plekke", zegt Boersma hierover. "Daar hoef ik niets aan te doen. Ze ontstaan vanzelf."

Henk Kraayenzank

Henk Kraayenzank maakt ook collages. In vroeger werk gebruikte hij onder meer flarden van oude agenda's en veilingbrieven van zijn ouders die zo bouwstenen werden van kleurig, soms naïef ogend werk vol herinneringen aan zijn jeugd. De laatste jaren is Kraayenzanks werk abstracter geworden, minder kleurrijk en verhalend. In deze tentoonstelling is werk te zien uit beide periodes. De expositie loopt tot en met 17 juli.