Stadjers gevraagd mee te denken over vuurwerkvrije zones

Groningen - De gemeente Groningen wil Stadjers graag betrekken bij de mogelijke vuurwerkvrije zones voor de komende Oud en Nieuw.

De ruim 9000 deelnemers aan het Stadspanel krijgen daarom een enquête over dit onderwerp in hun mailbox. Afgelopen Oud en Nieuw waren er binnen de gemeente Groningen 5 vuurwerkvrije zones. In deze 5 gebieden was het verboden om vuurwerk af te steken. Het gaat om gebieden waar de gemeente de rust wil beschermen.

Welke locaties

De gemeente wil met de enquête horen van Stadjers wat zij van vuurwerkvrije zones vinden en welke locaties zij eventueel voor een vuurwerkverbod in aanmerking vinden komen. De uitkomsten van de enquête worden aangeboden aan de gemeenteraad. De raad neemt na de zomer een besluit over de vuurwerkvrije zones.

Enquête invullen

Bewoners die al lid zijn van het Stadspanel krijgen automatisch een uitnodiging om de enquête in te vullen. Maar ook Stadjers die nog niet meedoen aan het Stadspanel kunnen deze enquête invullen. Belangstellenden kunnen de enquête invullen op www.os-groningen.nl. De enquête over de vuurwerkvrije zones kan van 6 juni tot en met 26 juni worden ingevuld.