Marcel van Buuren nieuwe trainer FC Groningen O19

Groningen - [caption id="attachment_62998" align="alignright" width="120"] Marcel van Buuren.[/caption]

GRONINGEN - Marcel van Buuren tekent per 1 juli voor 2 seizoenen bij FC Groningen onder-19, de voormalige A1. Hij volgt Peter Hoekstra op, die met ingang van komend seizoen aan de slag gaat als assistent-trainer van Ernest Faber bij de eerste selectie. Met de terugkeer van Van Buuren is de trainersstaf voor de opleiding rond voor het seizoen 2016/ 2017.

Eerder bij FC Groningen

De 52-jarige Marcel van Buuren was tussen 1990 en 1992 als contractspeler aan FC Groningen verbonden. In 2014 keerde hij terug als assistent-trainer bij Jong FC Groningen en FC Groningen B1. Vervolgens was hij 3 maanden trainer van de B2 en het daarop volgende seizoen van de B1.

Voetballoopbaan

Nadat Marcel van Buuren als speler via de jeugd van DHC Delft het eerste elftal haalde, speelde hij achtereenvolgens voor Ajax, FC Volendam, SVV, BV Veendam en FC Groningen, waarna hij zijn actieve carrière afsloot.

Verenigde Arabische Emiraten

Na 10 seizoenen in diverse technische functies bij BV Veendam verhuisde Van Buuren naar de Verenigde Arabische Emiraten en vervolgens naar Qatar, waar hij in totaal 10 jaar werkte met bijna alle leeftijdsgroepen in de voetbalacademie van Aspire. Ook bekleedde hij de trainersfuncties van het nationale onder-19 team van Qatar en het Olympisch team van dat land. Het laatste halfjaar werkte hij in China bij het onder-19 team van Guangzhou Evergrande FC.