Speeltuincentrale zoekt vrijwilligers voor groenonderhoud

Groningen - De Speeltuincentrale houdt dinsdag 14 juni een informatiebijeenkomst bij buurt- en speeltuinvereniging DIB in Groningen. Dit omdat ze vrijwilligers zoekt voor het groenonderhoud.

De stad Groningen herbergt 17 buurt- en speeltuinverenigingen. Kinderen kunnen zich er veilig en in een schone en uitdagende omgeving hartenlust kunnen uitleven.

Vrijwilligers voor groenonderhoud

De Speeltuincentrale, de stedelijke koepel van de speeltuinen, zoekt wijkbewoners die enkele uren per week beschikbaar zijn om een bijdrage te leveren aan het groenonderhoud van de speeltuinen. De speeltuinen bestaan uit een gebouw en een speelterrein. Het buitenterrein van de speeltuinen wordt periodiek onderhouden door de hovenier van de Speeltuincentrale.

Extra inzet hard nodig

In de praktijk betekent dit wekelijks maaien tijdens het groeiseizoen en incidenteel een extra tuinklus, zoals snoeien van de struiken en knippen van de hagen. Een voorjaarsbeurt en het winterklaar maken van de tuinen hoort hier ook bij. "Om de tuin echt fris en fruitig te houden is extra inzet echter heel erg nodig", stelt de Speeltuincentrale. De informatiebijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelding (wordt op prijs gesteld): Harrie van den Berg, tel. 06-55017465, of Meta Barkhuis, tel. 06-55085475.