Paulien Stuut wint talentenexpositie 2016

Groningen - De 19-jarige Paulien Stuut is de winnares van de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expo.

Stuut, in het dagelijks leven kunstenares in Groningen, won overtuigend met 1381 likes op de website. De tweede prijs gaat naar Laura Knul (1053 likes), een componiste die is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium.

Gouden Like

Stuut en Knul krijgen tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap (zaterdag 4 juni) respectievelijk de ‘Gouden Like’ en ‘Zilveren Like’ uitgereikt door burgemeester Peter den Oudsten. Daarnaast krijgt winnares Paulien Stuut een mini-expositie in het Groninger Museum; van woensag 8 tot en met woensdag 15 juni.

Gronings talent

In de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expo konden Groningers hun talent laten zien en via hun eigen social media-kanalen campagne voeren voor de meeste ‘likes’ op de website. In totaal schreven 28 Groningse talenten op het gebied van kunst, muziek, sport, wetenschap en ondernemerschap zich in voor de wedstrijd.

Wegdromen uit dagelijkse sleur

Paulien Stuut omschrijft haar kunst als 'surrealistische, psychedelische droomwerelden waarin je jezelf mag verliezen'. Met haar werk wil ze mensen de mogelijkheid bieden om weg te dromen uit de dagelijkse sleur van de realiteit. Ze heeft exposities gehad in Europa en Amerika. Stuut is bezig met de afronding van haar studie Art & Design aan het Alfa-college. In september start ze aan de docentenopleiding beeldende kunst & vormgeving bij Academie Minerva.

Muzikaal talent

De winnaar van de ‘Zilveren Like’, Laura Knul begon al op haar 14de met piano spelen en dat inspireerde haar om zelf muziek te schrijven. Ze studeerde af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en volgde tijdens haar studie masterclasses in onder andere Spanje, Italië en Hongarije. Het muzikaal talent zingt, danst en doceert daarnaast.