Zomerschouw lectoraat Stenden Hogeschool en Alfa-college

Groningen - Het lectoraat Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie van Stenden Hogeschool en Alfa-college houdt donderdag 2 juni voor de vierde keer een zomerschouw.

Elk jaar worden aan alle partners de concrete resultaten getoond van de samenwerking tussen het lectoraat en het bedrijfsleven in de regio. Samen kiezen ze de koers voor het komende jaar. Dit jaar heeft de zomerschouw een nieuw jasje: met een select gezelschap van 100 mensen wordt een mobiele schouw gehouden langs concrete innovatielocaties in Groningen en Drenthe.

8 locaties

Het lectoraat reist samen met 80 partners uit bedrijfsleven en onderwijs met 3 bussen een hele dag via verschillende routes langs locaties om de concrete opbrengsten uit projecten te aanschouwen. Tijdens de reis worden, in én buiten de bus, cross-overs beschouwd en interessante samenwerkingsprojecten besproken. 1 reisgezelschap start vanuit Emmen en bezoekt Biochron en Parc Sandur in Emmen, De ZorgVilla in Veenoord, het Thuushuus in Beilen. 2 andere reisgezelschappen bezoeken vanuit Groningen Zorgboerderij De Golden Raand in Noordwolde, Wonen op het Erf in Zeijen, Airport Groningen Eelde en Plaza Sportiva/ Euroborg in Groningen. Allemaal locaties met nieuwe combinaties van Gezondheid & Wonen & Vrije Tijd,

Hunebedcentrum

De 3 reisgezelschappen ontmoeten elkaar in het Hunebedcentrum in Borger. Daar geeft lector Ineke Delies haar visie op de resultaten van het lectoraat en het vraagstuk van innovatie in de regio. Afsluitend zullen de gezamenlijke plannen van het lectoraat en zijn partners uit het bedrijfsleven voor 2016-2017 worden verkend.