Gift Loopgroep Astrea voor Het Kopland

Groningen - Voorzitter Jaap Lobbezoo van de Astrea Run-commissie van Loopgroep Astrea heeft vorige week een cheque van 500 euro overhandigd aan campagneleider Cecielle Keizer van Het Kopland. Het geld is bedoeld voor de campagne 'Groningen Geeft Thuis'.

Met de campagne 'Groningen Geeft Thuis' zamelt Het Kopland geld in voor de inrichting van de nieuwe vrouwenopvang die in 2017 wordt gevestigd in de Oosterparkwijk in Groningen. Het pand komt er, maar financiering voor de inrichting ontbreekt. In de vrouwenopvangvoorzieningen van Het Kopland vinden jaarlijks zo’n 400 vrouwen en 500 kinderen een veilige plek. Cecielle Keizer toonde zich heel verheugd met de cheque. "Het fijne is dat we dit geld naar eigen inzicht kunnen besteden. Natuurlijk aan de inrichting van het nieuwe pand. Maar we kunnen gericht kijken naar dat wat er hard nodig is. Dat is het prettige van dit soort giften." Uitgangspunt is een knusse plek te creëren voor de talloze jonge kinderen in de opvang. "Zodat zij zich echt thuis kunnen voelen."

Astrea Run

De 500 euro was de opbrengst - een deel van het inschrijfgeld - van de vijftiende Astrea Run, die zaterdag 26 maart plaatsvond. Dit najaar is Groningen Geeft Thuis ook het goede doel van de 4 Mijl.