Noorderpoort-student Maurice Enschede naar NK Office

Groningen - Maurice Enschede van Noorderpoort Technologie & ICT maakt kans op de titel Nederlands kampioen Office.

De student vertegenwoordigt Noorderpoort vrijdag 3 juni op het NK Office bij Microsoft. Maurice heeft de beste resultaten in combinatie met de snelste tijd van school behaald in zijn examen Word en Excel .

Hardwerkende student

Maurice Enschede (18) studeert ICT-Beheerder niveau 4 bij Noorderpoort Technologie & ICT in Groningen. Hij zit in het eerste jaar en loopt op dit moment stage bij VIaICT in Groningen. Volgens zijn docent Werner Raben is Maurice een goede, eigenzinnige student die veel van ICT weet. "Hij werkt hard en is serieus", stelt de docent.

Finale in Florida

Tijdens het Nederlands Kampioenschap Office nemen 30 studenten van voortgezet onderwijs- en mbo-instellingen uit het hele land het tegen elkaar op. De studenten doen tijdens het NK examen in Microsoft Word of Excel. De winnaar, hij of zij die het hoogste aantal punten haalt en de snelste tijd neerzet, mag samen met zijn of haar Office-docent door naar het Wereldkampioenschap Microsoft Office in Disney World, Florida. Aan deze finale nemen studenten uit 130 landen deel.