Groningen krijgt beachvolleybalvereniging op Sportpark Coendersborg

Groningen - Groningen krijgt een beachvolleybalvereniging op Sportpark Coendersborg: Beach Volley Club Groningen. Medio juni kunnen beachvolleyballiefhebbers beachen op de 8 nieuw aan te leggen beachvolleybalvelden op Sportpark Coendersborg.

Beach Volley Club Groningen is een initiatief van 2 ex-voorzitters van volleybalvereniging Oranje Nassau, Marcel Vermeer en Guus Klein Lankhorst. Een gemeentelijke startsubsidie, crowdfunding en de medewerking van de zaalvolleybalclubs Oranje Nassau, Lycurgus en Oryx zorgden ervoor dat de aanleg van Coendersbeach 3 maanden na de planvorming van start kon gaan.

Aanleg Coendersbeach

De 8 professionele beachvolleybalvelden worden door Hummel Tuintotaal, de uitvoerder van de aanleg van de beachvelden, in een driehoek tegen het spoor aangelegd; aan de Kooiweg in Groningen. De beachvelden komen naast de velden van voetbalclub Oranje Nassau. Met die club is al een overeenstemming bereikt over het gebruik van de kantine en de kleedkamers op Sportpark Coendersborg, waar ook de voetbalclubs Amicitia en Blauw Geel huizen.

Beach Volley Club Groningen

Het enthousiasme van de initiatiefnemers Vermeer en Klein Lankhorst heeft geresulteerd in een voltallig bestuur. Ook de eerste leden hebben zich al aangemeld. "Iedereen die wil beachvolleyballen kan lid worden van onze vereniging. Vanaf medio juni kun je bij ons al genieten van beachvolleybaltrainingen, toernooien of gewoon vrij spelen wanneer je zin hebt”, aldus de initiatiefnemers van Beach Volley Club Groningen. Wijkbewoners worden op het park van harte welkom geheten om te beachvolleyballen en mee te doen met de activiteiten die er georganiseerd worden.

Opening

Dinsdagavond 21 juni staat de feestelijke opening van de nieuwe Beach Volley Club Groningen gepland. Enkele volleyballers van landskampioen Abiant Lycurgus, waaronder Wytze Kooistra, zullen hierbij aanwezig zijn. Meer informatie: www.bvcg.nl.